Beeldende kunst lijkt zich in een trage dimensie van onze snelle wereld af te spelen. Toen we noodgedwongen tot stilstand kwamen door het coronavirus, ontstond er ruimte voor bezinning en reflectie op ons gehaaste leven. De noodzaak om kunst en publiek te verenigen lijkt groter dan ooit. Een juist moment om mensen bewust te maken van wat beeldende kunst kan oproepen en hoe kunst kan bijdragen aan de zoektocht naar identiteit, zingeving en nieuwe betekenisvolle verbanden. 

Gemiddeld kijken bezoekers slechts enkele seconden naar een kunstwerk. Museumgangers zijn vaak drukker bezig met het maken van selfies dan daadwerkelijk naar kunst kijken. Vervolgens lopen bezoekers snel door naar het volgende werk om het ritueel te herhalen. Met EYELEVEL wil Stichting Kunstvat de toeschouwer uitnodigen voor een bijzondere 1 op 1 ontmoeting. In alle rust, met aandacht, zonder afleiding van mede toeschouwers, oog in oog met een werk. 

EYELEVEL is ontworpen door Rob Sweere in opdracht van Stichting Kunstvat met als doel om hedendaagse kunst te promoten. Vanaf 2021 tourt de installatie langs musea, galeries, scholen en festivals waarbij er telkens een nieuwe kunstenaar te gast is om zijn of haar werk te tonen.

VERHUUR

EYELEVEL is te huur en kan ingezet worden op allerlei evenementen, festivals, bij musea of in de wijk. Voor mogelijkheden en tarieven neemt contact op via info@kunstvat.nl.

OVER STICHTING KUNSTVAT

Stichting Kunstvat, opgericht in 2009, organiseert multidisciplinaire culturele projecten. Kunstvat gelooft dat kunst & cultuur het leven verrijkt en wil dat anderen laten ervaren door uitdagende en verrassende kunstprojecten mogelijk te maken. Voor iedereen die ervoor open staat om kunst te beleven. Door makers een podium te bieden ontlokt Kunstvat interactie tussen kunstenaars en publiek. Bijzondere kunstinstallaties midden in de stad, die je even anders naar de wereld laten kijken.